2011. március 17., csütörtök

"...bár rosszak vagytok, tudtok jót adni..." /Mt7, 7-12/

Sokszor kaptunk már Jézustól tanítást, amit egyedül a hitünkbe kapaszkodva, az isteni szavak tekintélyére hagyatkozva foghattunk fel és hihettünk el. Ez mondhatjuk, csak nekünk, hívőknek kedvezett. Mert aki nem hívő, és nem hisz az Isten szava rendíthetetlen igazságának, aligha vette komolyan azokat a tanításokat. Ma azonban Jézus racionálisan, csupán a józan emberi észt veszi alapul. Helyes és hiba nélküli gondolatmenettel bizonyítja: Isten valóban megad nekünk mindent, hisz szeret minket.
Ezért ma mélyebben gondolkodjunk el azon, hogy az Isten valóban megad mindent, amire szükségünk van, hisz szeret minket. S a nehéz időkben erre a mai egyértelmű igazságra tekintsünk vissza, hogy ebből merítsünk tiszta, józan észt, s egyben isteni tanítást.

bIBLIAVERSENY iPOLYVARBÓN - képek

Ahogy arról már korábban beszámoltunkközségünkben került megrendezésre  az ipolysági és a nagykürtösi esperesség iskoláinak bibliaversenye az alapiskola kategóriában. íme egy rövid képes beszámoló:

A zsűri

Az egyes csapatok "akcióban":






...a mi kis csapatunk ;)


Balga Zoltán atya, a verseny koordinátora




a zsűri munka közben
Parák József atya, Ipolynyék

Hlédik László atya, Palást

Mahulányi József atya, Ipolyság

Balga Zoltán atya, Ipolyság

Egy a sok feladat közül

A díjkiosztás:




a versenyzők...

...felkészítőikkel együtt

Köszönök mindenkinek mindent! Elsősorban Istennek, másodsorban, akiket köszönet illet: résztvevők, felkészítők, zsűri, szakácsnő, igazgatónő, stb...


A többi kép itt tekinthető meg.