2012. július 10., kedd

Visszaemlékezés a Misszió2012-re



2012. július 1-jén délután fiatal missziósok érkeztek községünkbe Michael Duffy atya L.C. és Bartha Péter testvér L.C. vezetésével. „Munka misszió”-ként volt meghirdetve és megszervezve ez az esemény, ami annyit jelent, hogy a 13 fiatal és vezetőik dolgozni, segíteni jöttek közénk: fizikai munkával, s persze lelki tevékenységgel támogatták egyházközségünket.


Ahogy megérkeztek, s befogadták őket a helybéli családok, közös imádság után a már szépen előkészített (köszönet) focipályára mentünk, ahol a szintén helybéli ministránsokkal, fiatalokkal fociztak egy kicsit (nagyot).
A mérkőzés után mind átmentünk a plébánia udvarra, ahol már elő volt készítve a finom gulyás vacsora (köszönet), s meg volt készítve a kivetítő a foci EB döntő végigizgulásához.


Másnap (mint minden reggel) közös imával kezdtük a napot a templomba, amelyre néhányan a varbóiak közül is eljöttek, s együtt imádkoztak velünk (sajnos ott kép nem készült – mindig túl álmos voltam). Utána elkezdődött a munka: néhányan az őket elszállásoló családoknál segítkeztek, mások a plébánia körül kezdték festeni a kerítést, ismét mások a plébánia udvar beomlott és betemetett pincéjét kezdték rendbe tenni.


Ebéd előtt még elimádkoztuk a rózsafüzért, majd a missziósok (akik egyébként 14 és 20 év közötti fiatalok voltak Budapestről) az őket elszállásoló családokhoz mentek vissza – ahogy utána mesélték – finom és finomabb ebédre.
Délután kettő órakor naponta játékos angol órát tartottak Mike atyák, valamint a missziósok, akik a Krisztus Légiója által fönntartott Szent Benedek Óvoda,Általános Iskola és Két Tanítási Nyelvű Gimnázium létesítményben tanulnak (vagy tanultak).



Később, mikor már kb. maximum 35 fokra „lehűlt” a levegő, folytatták a már említett munkát – legfőképp a plébánia udvarán.
Esténként hat órakor voltak a szentmisék – Varbón, Kovácsiban, Nagykérben, melyeken egy-egy fiatal tanúságot tett a hívek előtt hitéről – buzdítva őket is hitük mindenkori megvallására és megélésre.
Minden este hét órakor volt a várva várt foci a helybeliekkel. Foci után pedig a tábortüzes (ha idő is engedte) közös vacsora, esti imával.
Rendhagyó volt a szerdai nap, mikor igazi missziót tartottak: házról házra járták Kovácsi és Kiskér falvakat – beszélgetésre és imádkozásra invitálva a lakosokat. Csütörtök délután pedig a munka helyett egy kis ipolyi megmártózkodás volt a program.
Örülnék, ha nem csak én írnék a misszióról, hanem bárki, aki olvassa ezt a blogot – megjegyzésként (ide a bejegyzés alá) leírná a saját tapasztalatait, élményeit a misszióval kapcsolatban. Legyen az résztvevő, „külső” szemlélő, bárki. Előre is köszönöm!
Isten fizesse meg Mike atyának, Péter testvérnek, az összes missziósnak,  minden őket befogadónak és jótevőnek szeretetét.


Mindent Isten Nagyobb Dicsőségére!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése