2012. november 24., szombat

Egyházmegyei kormányzónk levele az új megyéspüspök kinevezése alkalmából


Kedves Testvéreim!

    Az Úristen és a szentatya, XVI. Benedek pápa iránti hálából 2012. november 20-án kaptuk a hírt az új besztercebányai megyéspüspök, Őexcellenciája Mons. Marián Chovanec kinevezésének közzétételéről.
     Így befejeződött egy viszonylag hosszú, imádságban eltöltött várakozás. Imáinkat továbbra is folytatjuk és új főpásztorunk felelősségteljes munkájához Isten áldását, és erőt kérünk, hogy atyja és kormányzója legyen az új egyházmegyének.
     Marian püspök atyáról sokat elárul püspöki jelmondata, amit Szent Pál apostol Korintusiakhoz írt 2. leveléből választott: „Omnia impendam pro animabus vestris“ - „Mindent feláldozok lelketekért” (vö. 2 Kor 12, 15). A püspök úr, ahogy ő maga mondotta, ezen Ige gondolatától vezérelve akar élni egész életében. Erőt kérünk számára, hogy az új körülmények között is képes legyen megélni püspöki jelmondatát és egyúttal őszinte, és testvéri szeretettel fogadjuk és tegyünk meg mindent, hogy elfogadásra és szeretetre leljen körünkben.
     Marian püspök atya 2012. december 15-én, a 10. 30 órakor kezdődő szentmise keretében ünnepélyesen átveszi hivatalát, a besztercebányai Xavéri Szent Ferenc Székesegyházban, mint besztercebányai megyéspüspök. Erre az ünnepre mindenkit szeretettel meghívok. Imádkozzunk közösen új főpásztorunkért.
     Kedves testvéreim, befejezésül szeretném megköszönni az egyházmegyei kormányzói szolgálatom ideje alatt kapott imáitokat, támogatásotokat és konkrét segítségeteket. Nagy tapasztalat volt ez számomra, hogy az Istenben gyökerezve és a jó kapcsolatok kialakításával sok problémát meg lehet oldani, és egyre mélyebben lehet építeni az Egyház közösségét.
     Egyúttal kérem, bocsássatok meg, ha valakit megbántottam. Megtörténhetett ez emberi gyöngeségből, vagy az események összefüggéseinek ismerete hiányából, de soha nem rossz szándékból.
     Köszönöm és továbbra is kérem, imádkozzatok értem, de különösen kérem, segítsétek és védelmezzétek új megyés főpásztorunkat.


Marián Bublinec
  
(Kérem felolvasni Krisztus Király ünnepén a szentmisékben a hirdetések keretében.)
      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése