2012. január 12., csütörtök

Karácsonyi visszaemlékezés

Igaz, már teljes egészében elmúlt a karácsony, a karácsonyi idő, de mégis (vagy talán pont ezért) közlök pár képet egy nagyon megható karácsonyi élményemről:
az ipolybalogi Bukréta hagyományőrző csoport karácsonyi műsora december 25-ről.
Öröm volt látni, átélni, hogy nem csak az úgynevezett modern műsorokat "nyomják" manapság, hanem hagyományőrző csoportok is működnek, melyek elődeink szép szokásaikat őrzik meg és tárják fel nekünk.
Köszönjük a tartalmas előadást!















































...és az otthoni betlehemünk

Egy mozgó felvétel is készült, ami itt tekinthető meg.

"Ha akarod..." /Mk 1,40-45/

Egy leprás odamegy Jézushoz, és térdre borul előtte. „Ha akarod, te megtisztíthatsz engem.” Ez a leprás nagyon jól tudta, hogy magától nem tud megszabadulni betegségétől, mely elszakította őt a családjától, kiűzte őt a városon kívülre egy teljesen elhagyatott, magányos helyre és óriási fájdalmakat okozott neki. Egyedül az Istenben volt minden bizalma, minden reménye, mindene. De ő mégsem erőszakoskodik, mégsem lázadozik, mégsem követelődzik, csak végtelen bizalommal ennyit mond: „Ha akarod, te megtisztíthatsz engem.
Nekünk ugyanazzal az alázattal és bizalommal kell közelednünk Jézushoz, ahogyan azt a leprás tette. Bármilyen nehézségünk, bajunk, gondunk, szenvedésünk van… bízzunk Istenben, s csak ennyit mondjunk: „Isten! Ha akarod, te megtisztíthatsz engem.” S bízzunk a mai szentmise könyörgésének /évközi 27. hét/ szavaiban: "Istenünk, te mindig többet adsz nekünk, mint amit megérdemlünk és kívánhatunk."