2012. január 31., kedd

Új pozsonyi segédpüspök

Ahogyan arról a Szlovák Püspökkari Konferencia beszámolt, XVI. Benedek pápa a pozsonyi érsekség segédpüspökévé nevezte ki Haľko József atyát.
Nagy öröm ez a mi számunkra is, mert József atya gyönyörűen beszél magyarul és papsága során mindig szeretettel szolgálta a magyar híveket. A pozsonyi magyar közösségnek is ő végzi rendszeresen a magyar szentmiséket.


Bővebben itt.

Istennek hála érte!

Élő hittel közeledni /Mk 5,21-43/

Jézus körül tolongott a tömeg – olyannyira közel voltak hozzá az emberek, hogy szinte hozzá sem lehetett férni. De mégis csupán egy valaki volt, aki tényleg közel került Jézushoz. A vérfolyásos asszony elsősorban nem testileg „ért hozzá“, hanem lelkileg érintette meg őt.
Mi is, ha nem is nagyon sokan, de többen itt vagyunk az oltár – Jézus körül. Közel vagyunk hozzá, sőt, magunkhoz vehetjük. Azonban igazán közel akkor jutunk Istenünkhöz, ha hittel közeledünk hozzá. Vajon minket, a mi hitünket is észreveszi Jézus ebből a tömegből? Ha élő, minden nehézséget legyőző hittel közeledünk, akkor minket is megszólít, s nekünk is ezeket mondja: „Hited meggyógyított“.

Egy kis statisztika és köszönet

Örömmel figyeltem meg, hogy plébániánk weboldalát egyre többen és egyre többször olvassátok. Bízom benne, hogy teljesíti célját: Istennek dicsőségére, nekünk pedig üdvösségünkre, javunkra szolgál.

Kívánok további hasznos olvasást! 

"Mindent vizsgáljatok meg; 
ami jó, azt tartsátok meg!
/1Tessz 5,21/

Érdekességképpen közlök néhány statisztikai adatot a blogunkról:

Míg egy éve januárban 1162-szer nyitottátok meg oldalunkat, az idei év januárjában 2342-szer:


A legnépesebb közönség, olvasó Szlovákiából volt (11485), de sokan olvastátok Magyarországról (4811), Németországból (352), az Egyesült Államokból (292), Oroszországból (288), Erdélyből (211)...:


Nagyon örülnék, ha írnátok egy-egy e-mailt, vagy ehhez a bejegyzéshez egy megjegyzést, hogy tudnánk, ki olvas minket pl. Németországból, Oroszországból, vagy az Egyesült Államokból. Nagyon örülnék, ha megtudhatnám :) Előre is köszönöm!


Isten áldjon mindannyiotokat! 


"Legyetek jók, ha tudtok. A többi nem számít."