2012. augusztus 2., csütörtök

Templomunk "a múltkor"


"Így szólt az Úr" /Jer 18,1-6/


Mikor az ószövetségi prófétáktól olvasunk fel egy-egy részt a szentmisén, szinte mindig így kezdődik: „így szólt hozzám az Úr“. S ilyenkor mindig elgondolkodok azon, vajon ezek a próféták tényleg olyan tisztán hallották az Isten szavát, mint ha egy ember beszélt volna nekik?
Ma is ugyanígy kezdődtek Jeremiás prófáta szavai. „Így szólt az Úr: «Kelj fel, és menj le a fazekashoz, ott majd meghallod igéimet.» Lementem (...), s ha a fazekas kezében rosszul sikerült az edény, készített belőle egy másik edényt (...) Akkor így hangzott az Úr igéje hozzám: «vajon nem tehetek én is úgy veletek (...), mint az agyagedénnyel tett ez a fazekas?»
Felettébb fogékony és érzékeny volt a próféták szíve, lelke, hogy ilyen mindennapi dolgokban, minden apró történésben észrevették Isten üzenetét.
Nem tudjuk, vajon „emberi módon” hallották-e ezek a szent emberek Isten szavát. De egy biztos: életük minden eseményében, a legkisebb történésben is megértették: Isten szól hozzájuk, Isten üzen nekik. Kövessük példájukat.

Az utolsók közül

Tegnap délután láttam egy-, még "sárgító" napraforgót Ipolyvarbó határában... a fényképezőgép pedig éppen nálam volt... így készült ez a kép:


MIND!

Szent Korona Ünnep Ipolybalogon

immár nyolcadik éve rendezik meg 

Az idei ünnepség időpontja 
2012. augusztus 5. - vasárnap.

Az ünnepség fő eseménye 
a 10:30-kor kezdődő szentmise
melyet ebben az évben 
celebrálja.

A szervezők nagy szeretettel várnak mindenkit mindenekelőtt a szentmisére, majd a többi programra is, amely alább olvasható.