2012. október 6., szombat

Remény Népfőiskola Ipolyságon - első nap


Plébániánk egyik tagja is részt vett az ipolysági Remény Népfőiskola első napján 2012. szeptember 29-én. Erről az eseményről írta a következőket:

"Ma szentmisével elkezdődött az ipolysági Remény Népfőiskola előadássorozata,melyet Mons. Szakál László celebrált.A szentmise után az egyházi iskolában folytatódott Mgr. Parák László lelkiatyával a gyakorlati kérdések a Népfőiskoláról rövid előadás,melyen megkaptuk a pontos tanrendet és a látogatási füzetet,melyet az előadások végeztével a lelkiatyák minden látogatónak aláírták.Majd ezt követte a filozófia l,ll előadások,melyeket Mons. Szakál László esperes adta elő.Látogatók 74-en voltunk.Többségük Ipolyságról és környékéről,Léváról,de voltunk a Nagykürtösi járásból is.Inkább az idősebb korosztály volt jelen,de voltunk fiatalabbak is egy páran.


Megtanultuk...

A filozófia = bölcselet szeretete( kérjük az Istent,hogy bölcsek legyünk,ez egy ajándék),életforma,úton levés,célirányosság,életre vonatkozó technika
A filozófia alapvető tétele az,hogy hiszünk Isten létezésében.
Idéznék a lelkiatya gondolataiból:
"Egy jó édesanya vagy édesapa a saját gyermekének a filozófusa."
"Elviselni saját magunkat a legnehezebb (korlátainkat,gyarlóságainkat)."
"Amíg szuszogsz,követhetsz el bűnt."(ezt egy öreg bácsitól idézte)
"Amikor mi már nem tudunk üdvösséges dolgot tenni,rászorulunk mások segítségére,ápolására. Ez az ő javukra válik, a mennybe jutnak érte."

Hálát adok Istennek,hogy én személyesen részt vehettem az előadáson. Aki úgy érzi, hogy ott a helye, nyugodtan jelentkezzen, megéri."


Köszönjük az írottakat, s mindenkit csak buzdítani tudok: növeljük hitünket, növeljük hitbéli tudásunkat!

Miserend és hirdetések - évközi 27. vasárnap