2013. július 4., csütörtök

A MisszióIpolyvarbó2013 első egész napja képekben - hétfő

Mint arról már korábban írtunk, újra a Regnum Christi apostoli mozgalom fiataljai érkeztek községünkbe Bartha Péter L.C. testvér, valamint Pulay Vince missziófelelős vezetésével.
2013. június 30-án délután öt órakor érkezett meg a 18 fiatal középiskolás, egyetemista Ipolyvarbóra. Az esemény hivatalos megnevezése misszió volt, ami nem csak a házról-házra való járást jelenti, hanem ugyanúgy mindazokat a tevékenységeket, amelyeket az elmúlt három napalatt oly odaadóan és önzetlenül végeztek: kétkezi munka, tanúságtételek, sport, játékok és foglalkozás a fiatalokkal, gyermekekkel, beszélgetések...
A misszió egyik fontos és lényegi része, hogy minden fiatalt helyi családok fogadnak be (és étkeztetnek), melyek alkalmával a legtöbbször szoros és mély kapcsolat alakul ki közöttünk. (Ezúton is köszönet az elszállásoló családoknak!)
A hétfői napot imával kezdtük a templomkertben - kérve Istenünk segítségét és áldását az egész napra.
Majd következett a kétkezi munka a plébániakertben, ahol előkészítették a terepet az épp tervezendő park és pálya kialakításához.

Az effajta munkában is tapasztalt sekrestyésünk
Zoli bácsi irányította a munkát







A misszió vezetője, Pulay Vince







...együtt könnyebb...



Egy a helyi buzgó hívek közül, Merica Róbert

A munka után egy kis pihenés


...a szerszámoknak is...

és persze labda nélkül nincs élet



Bartha Péter L.C. testvér
 Az esti szentmise után a kultúrházban folytatódott a program egy fergeteges Istent dicsőítő koncerttel. Először volt ilyen jellegű és hangulató "istenes" esemény községünkben. Az érdeklődésben nem volt hiány...

A fellépő zenészek



A koncert után sem szünetelt a hang - Csernus Palkó volt a DJ.


A koncert - vacsora - beszélgetések után Istent dicsérve és neki hálát adva tértünk nyugovóra - ki előbb, ki később.

/a képek nagy részét unokaöcsém, Csáky Mátyás készítette. Köszönet a szép képekért!/

Nézőpont


Bizonyára mindannyian ismerjük a mai Olvasmány eseményeit, történéseit: Ábrahám, Izsák, az angyal, a kos... De ezt az eseményt is, mint talán mindent többfféle szemszögből figyelhetjük. Keressük meg, hogy melyik a mi szemszögünk – mi hogyan látjuk. S ezt a legkönnyebben abból tudhatjuk meg, hogy ha most megpróbálunk címet adni annak a történetnek. Milyen címet adnánk mi?
Egyszerűen ennyit, hogy: Ábrahám és fia Izsák? Vagy esetleg Ábrahám áldozata? Vagy: a nagy hegyi túra? Vagy: Az angyal közbeszól? Vagy: a szegény Ábrahám?
A Szentírás az Olvasmány elején így mutatta be ezt az eseményt: „Isten próbára tette Ábrahámot”. Ez a legtökéletesebb, legsokatmondóbb és legtanulságosabb szemszög – Isten szemszöge, nézőpontja. Isten próbatételeként nézni Ábrahám nehézségére, nagy gondjára, életbevágó problémájára.
Nekünk is van az életben elég gondunk, problémánk. De vajon helyes szemszögből nézünk azokra?