2015. február 26., csütörtök

Eszter imája /Eszt 4/

A mai szentmise olvasmányában nem csak egy „tanító” részt hallottunk a Szentírásból, hanem egyben egy gyönyörű imádságot is. Eszter királyné szavai Isten segítségéért, kegyelméért esdekeltek. S ha odafigyeltünk rájuk, talán úgy éreztük, a mi bajainkat, a mi gondjainkat mondják el azok a szavak.
Ezenkívül pedig rengeteg ilyen Istentől ihletett imádságot találunk a Bibliában – mert annak olvasása nem csak az isten megismerését segíti elő, de egyben Istennel is beszélgethetünk általa. Használjuk a Szentírást otthon is – minden nap. Ne hagyjuk porosodni, de az legyen minden napunk, s végső soron életünk irányítója! Ma este például otthon, az előbb említett és hallott imádságot elmélkedjük végig, kinyitva a Szentírásunkat Eszter könyvének negyedik fejezét olasva.
Uram, Királyunk, te Egyetlen! Siess segítségemre, mert magam vagyok és rajtad kívül nincs segítségem, s életemet kockáztatom. Tudom már a bölcsőtől, családom ölétől, hogy te, Uram, kiválasztottad Izraelt minden nép közül és atyáinkat is őseik közül, hogy örökrészed legyenek örök időkre, és amit ígértél, azt mind megadtad. De vétkeztünk ellened, azért ellenségeink kezébe adtál minket, mert az ő isteneiket imádtuk. Igazságos vagy, Uram! Nem elég nekik keserű szolgaságunk – kezüket bálványaik kezébe tették, hogy eltörlik szád parancsait, megsemmisítik örökségedet, bezárják azok ajkát, akik téged dicsőítenek, kioltják házad és oltárod fényét, és megnyitják a pogányok száját, hogy magasztalják az üres bálványokat, és ujjongjanak egy testi király színe előtt, örökké. Ne engedd át, Uram, jogarodat azoknak, akik nincsenek. Ne nevessenek romlásunkon! Fordítsd vissza tervüket ellenük, s aki ellenünk fordult, azt példásan büntesd meg! Emlékezzél, Uram és nyilvánítsd ki magadat szorongatásunk idején! Adj bátorságot, te isteneknek királya és minden hatalomnak Ura. Adj ajkamra ékes szavakat, amikor az oroszlán színe előtt leszek. Szívében kelts gyűlöletet ellenségünk ellen, hogy elpusztuljon azokkal egyetemben, akik egyetértenek vele. Minket meg szabadíts meg karoddal, és siess segítségemre, mert magam vagyok, és rajtad kívül nincs senkim, Uram….


Iskolás kirándulás

Az elmúlt év vége felé iskolánkkal Budapesten jártunk. 
Ott (oda-, és visszafelé) készült ez a kis mozgókép(sor)...

(ne felejts el hangot adni rá)

Vácon

2015 januárjában Vácon énekeltünk 
Ott készült a felvétel.


Egy kis "régi zene" a kékkői várból